top of page

Bridalshoot | Marrakech


Vorig jaar oktober heb ik een supermooie rondreis geboekt naar een land dat altijd al op mijn bucketlist stond: Marokko! Nadat de rondreis verder geregeld was, leek het me heel gaaf om daar een bridalshoot te gaan doen. Een ander land, andere kleuren, prachtige omgevingen met bergen op de achtergrond… Ja, dit wou ik dolgraag gaan doen! Maar hoe begin je aan het regelen van zo’n shoot? Het allerbelangrijkste was natuurlijk een model. Na een hele zoektocht op accounts en hashtags kwam ik via Instagram Safae Bouattaf tegen, een Marrokaans meisje woonachtig in Marrakech. Zij leek mij geschikt om model te zijn voor mijn shoot. Na een enthousiast berichtje was Safae ook helemaal in voor dit plan en hielden we goed contact met elkaar. Het belangrijkste was nu geregeld en dus zocht ik verder naar een aantal enthousiaste leveranciers om de plaatje compleet te maken.

Corinne van Flirtjewels ken ik via de facebookgroep van The Confetti Collective. Ze maakt dromerige sieraden, allemaal uniek en handgemaakt. De bruidsboetiek La Bella Blanca was ook heel enthousiast om mee te werken met deze bridalshoot. Joyce van Kijkkalligrafie volgde ik al een tijdje via Instagram, en zij verzorgde de kaarten en bood aan om een bijpassende envelop te beschrijven in de kleuren van het gemaakte moodboard. Alles wat zij maakt is handgeschreven en dat doet ze prachtig, neem zeker even een kijkje op haar pagina @kijkkalligrafie.

Het enige wat nog ontbrak, maar zeker niet onbelangrijk was, waren de bloemen. Omdat bloemen natuurlijk niet mee kunnen in de koffer, ging ik op zoek en vond ik een hele vriendelijke bloemist uit Marrakech. Eureka Fleuriste was heel blij dat ik ze had benaderd en ze hebben echt gewéldig werk geleverd! De bloemen waren precies zoals het inspiratie plaatje dat ik had verstuurd en ze pasten perfect bij het moodboard. De linten van het boeket heb ik er zelf aangeknoopt, deze zijn van Le Petit Mariage (tip voor alle bruidjes: bij deze Etsy shop kan je linten in alle kleuren bestellen!).

Zo was uiteindelijk alles geregeld om deze 'bruiloft' te laten plaatsvinden in de velden net buiten Marrakech. Op 25 april ging ik met een koffer vol sieraden, kaarten en de jurken naar Schiphol en kon de reis beginnen! Na de stad en de sahara te hebben verkend was het op 30 april eindelijk zo ver, en alles verliep hartstikke goed! De jurk heb ik gefotografeerd op het dakterras van ons Riad (Riad Sadaka) en de kaarten heb ik neergelegd op bijpassende tegeltjes (die zijn er gelukkig genoeg te vinden zijn in deze mooie stad).

Ik bleef maar klikken en klikken, er zijn zóveel foto's gemaakt! Ik heb geprobeerd een selectie te maken van de mooiste beelden voor in deze blog, zodat jullie er net zoveel van kunnen genieten als ik dat doe!

Mochten jullie trouwplannen hebben in het buitenland? Of misschien wel de reportage willen doen na jullie bruiloft op huwelijksreis? Houden jullie net als mij van unieke omgevingen en de natuur? Ik reis dolgraag met jullie mee! Neem gerust contact op voor de mogelijkheden & beschikbaarheid.

Organisatie & fotografie: Lianne Snoek Fotografie (@liannesnoekfotografie)

Model: Safae Bouattaf (@sb_ootd)

Jurken: La Bella Blanca @labellablanca.bridal

Sieraden: Flirt Jewels (@flirt_jewels)

Kaarten: KIJKKaligrafie @kijkkaligrafie

Bloemen: Ereka Fleuriste (@ereka_fleuriste_marrakech)

Linten: Le Petit Mariage (@lepetitmariage)

Comments


bottom of page