top of page

Wedding | Joop & Lubette


Het album van Joop en Lubette is gisteren eindelijk binnengekomen! Natuurlijk heb ik deze gisteravond meteen gebracht. De resultaten zijn nog mooier dan ik had durven dromen! Joop en Lubette waren er zo blij mee! Ik mag nu deze prachtige dag eindelijk met jullie delen in een blog :)

Waar moet ik beginnen?! Allereerst is het natuurlijk superleuk dat je beste vriendin trouwt, maar je staat ook voor veel keuzes... Je wil eigenlijk ook wel fotograferen, maar ook kunnen genieten van de dag. Naast dat je alles tot in de puntjes verzorgd wil hebben, - want je wil voor je vriendin toch écht het allerbeste-, wou ik ook wel ceremoniemeester zijn, maar ook fotograaf. Ik kon dit natuurlijk niet alleen. Zodra Joop en Lubette hun datum aangekondigd hadden mailde ik Joke van Veen Fotografie (www.fotojokevanveen.nl) of zij mijn second shooter wou zijn deze dag. Gelukkig zei ze ja en was ik maar al te blij ;) Op deze manier kon ik ook als gast aanwezig zijn in de middag en had ik meer tijd om over de details na te denken en overdag nog de laatste dingen te kunnen regelen.

(Plannen, decoreren en fotograferen zijn dingen die ik alledrie heel graag doe en liever niet uit handen geef, haha! Op deze manier is het goed verlopen)

Hieronder de eerste foto's van het voorbereiden. Soms heb ik er ook foto's van Joke tussen geplaatst en daar staan de credits voor Joke dan ook bij. Deze foto's vertellen nu eenmaal ook een groot gedeelte van het verhaal dus zonde om weg te laten. Alle foto's zijn uiteindelijk wel door mij als een geheel bewerkt.

Annemarie en ik sliepen de nacht voor de bruiloft bij Lubette. Eigenlijk had Lubette haar kapster en haar fotograaf naast haar liggen, welke bruid heeft deze luxe?! ;) We begonnen 's ochtends vroeg om 06:00 met alle voorbereidingen. Ik weet uit ervaring dat het moment net voor de first look heel stressvol kon zijn. Daarom begonnen we extra vroeg zodat Lubette ruim op tijd klaar was. Het mintgroene thema kwam overal in terug, dit was maar al te leuk om te plannen en te decoreren! Joop en Lubette hadden een dag die net even anders was dan anders. Ze hadden geloften tijdens de ceremonie en daar had ik mintgroene boekjes voor gekocht en laten bedrukken met hun namen. Een persoonlijke herinnering voor altijd. Ook hadden we een mintgroen wegwijzerbord laten maken door Alma Bakker. Dit soort details maakten de dag tot een geheel!

Het 'ophaalmoment' (oftewel 'first look') gebeurt hier op Urk doorgaans bij de voordeur. Vaak kun je de reactie van de bruid dan goed zien, maar niet die van de bruidegom... Op zo'n belangrijk moment is dat wel jammer. Het is dan ook bijna onmogelijk voor een fotograaf om de kapstok op de achtergrond te vermijden - of je moet juist richting een hele donkere hal aan fotograferen-. Niet altijd het beste plaatje dus!

Joop, Lubette en ik wilden dit op een andere manier aanpakken. Eerder hadden wij een trouwvideo gezien waarbij de bruid aan komt aanlopen, de bruidegom op zijn schouder tikt waarna hij zich omdraait. Ja.. dat wilden wij ook!!

Door mijn ervaringen bij eerdere bruiloften, kon ik goed met dit koppel meedenken! Zo is het extra leuk om het beste beeld te krijgen. Ook hierbij heb ik de foto's van Joke (van de first look) even gebruikt in deze blog, want ik heb zo genoten van dit moment dat ik vergat te fotograferen en ik uiteraard ook even een traantje heb gelaten ;)

Ik kan dit overigens iedereen aanraden om de first look op deze manier te doen.

Hieronder vervolgd mijn deel van de reportage.

De fotoreportage hebben we gemaakt in de omgeving van Schokland, een appelboomgaard en Park Netl. Het was heerlijk relaxed, ontspannen en we hadden alle tijd. Tijdens de reportage werkten Joke en ik samen tot 12:00. Joke heeft hierna alleen gefotografeerd. Zo kon ze de de lunch, ceremonie en familiefoto's vastleggen. Zo sta ik zelf ook op deze foto's. Om 12:00 ben ik me gaan omkleden en kon ik verder als daggast: Ideaal! Maar niet helemaal zonder mijn camera want ik kon het niet laten .. Sorry not sorry!

De ceremonie vond plaats op Park Netl te Kraggenburg, waar ze onder een stretchtent vol mintgroene lampionnen zijn getrouwd. Een dag eerder hadden Annemarie en ik deze tent versiert. Het leek wel een Pinterest plaatje, al zeggen we het zelf ;) Wij waren natuurlijk mega trots op dit resultaat.

De foto's die Joke heeft gemaakt staan hier ook weer tussen. Tijdens de ceremonie zat ik vooraan, om af en toe een plaatje te kunnen schieten.

Nadat Joke de familiefoto's had gemaakt, zat haar deel van de dag erop. Zelf heb ik toen nog de kerkdienst gefotografeerd en tijdens het feest wat sfeerfoto's.

We waren met tien bruidsmeiden, allemaal in een mintgroene jurk. Dit leverde de leukste foto's op.

De trouwdag van Joop en Lubette is vastgelegd op video in een korte impressie. Deze video is gemaakt door een vriend van het bruidspaar, Lub Kramer. Zie hieronder de video:

De bruiloft vastleggen van je beste vrienden, in 1 woord geweldig!

Bruidspaar: Joop & Lubette Locatie: Park Netl Kraggenburg Bruidsjurk: Esther's Bruidsshop, Almere Bloemen: Beyoutiful

Makeup: Albertine Visser Haar: Annemarie Hoekstra Kostuum: Suits&Ties Hardenberg

Second shooter: Joke van Veen Fotografie (www.fotojokevanveen.nl)

Comentários


bottom of page